2021 metais pasirodys „Kapų plėšikė Lara Kroft 2“

2021 metais pasirodys „Kapų plėšikė Lara Kroft 2“

Jau oficialiai patvirtinta, jog sulauksime kapų plėšikės sugrįžimo antrajame „Kapų plėšikė Lara Kroft 2“ (angl. „Tomb Raider 2“) filme. Kino studija „MGM“ yra paskelbusi išleidimo datą bei surinkusi tvirtą kūrybinę komandą, kuri į didžiuosius kino teatrų ekranus sugrąžins legenda tapusią vaizdo žaidimo veikėją Larą Kroft. Alicia Vikander, kuri Lara Kroft vaidino ir 2018-tais metais, sugrįžta atgaivinti savo rolės ir šįsyk, tačiau jokių siužeto detalių studija atskleisti dar nenori. Daugelio yra spėjama, kad studija galimai suks kitu keliu kurdama tęsinio scenarijų, nes už kamerų lauks visiškai nauja komanda kuri, kaip yra tikimąsi, įneš visiškai naujų vėjų.

Anot naujausio pranešimo, „Kapų plėšikę Larą Kroft 2“ režisuos scenaristas Benas Wheatley, kuris yra labiau žinomas dėl tokių filmų kaip „Mirčių sąrašas“ (angl. „Kill List“) bei „Laukinė ugnis“ (angl. „Free Fire“). Jis taip pat prisidėjo ir prie kai kurių serialų „Daktaras kas“ (angl. „Doctor Who“) ir „Ne tos durys“ (angl. „The Wrong Door“) serijų scenarijų kūrimo. Amy Jump, kuri su B. Wheatley jau yra dirbusi prieš tai, rašys scenarijų, o kai balandžio mėnesį kino studija „MGM“ užsiminė apie tęsinio kūrimą, ji jau buvo paminėta kaip kūrybinės komandos dalis.

Nors pirmoji dalis ir negavo tiek daug liaupsių iš kino kritikų bei sulaukė tik 52% vidutinio įvertinimo „Rotten Tomatoes“ platformoje, ji buvo gan toli nuo absoliučios nesėkmės. Filmas bendrai uždirbo 274 milijonus JAV dolerių, turėdamas tik 94 milijonų JAV dolerių biudžetą. Tai turėdama omenyje, kino studija nusprendė kurti tęsinį bei grąžinti Oskarą pelniusią aktorę Alicia Vikander į pagrindinį filmo vaidmenį. Dar vienas strategiškas studijos ėjimas buvo nebegrąžinti režisieriaus Roaro Uthaugo, nes buvo ganėtinai aišku, kad jo kurto filmo vizija ganėtinai skyrėsi nuo tos, kurią turėjo filmo žiūrovai.

Tai nėra pirmas kartas, kuomet šis kapų plėšikės vaizdo žaidimas sulaukė kino filmo adaptacijos. Ankstyvaisiais 2000-iais metais, aktorė Angelina Jolie vaidino poroje „Kapų plėšikės“ filmų, iš kurių pirmasis sulaukė lygiai tokių pat sėkmės vaisių, uždirbdamas tiek pat kiek ir 2018 metų filmo versija – 274 milijonus JAV dolerių. Antrasis jos filmas deja nebuvo toks sėkmingas, o studijai uždirbo 156 milijonų JAV dolerių bei filmų seriją įšaldė beveik 15-os metų laikotarpiui. Bet pastaruoju metu vaizdo žaidimų adaptacijos dideliais žingsniais juda pirmyn į kino teatrų ekranus ir beprotiškai sparčiai didina galimybę pastatyt tvirtą pagrindą šio žanro filmams, kurie bus kuriami ateityje. „Kapų plėšikė Lara Kroft 2“ yra žadama išleisti 2021 metų kovo 19 dieną, o kol kas lieka sulaukti pirmojo anonso ir daugiau žinių iš filmavimo aikštelės.

Taip pat skaitykite

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti * Žiūrėti komentavimo taisykles